Så gör man sig själv och sin garderob redo för våren

För dem av oss som är intresserade av mode finns det knappast någon bättre årstid än våren. Med en perfekt balans av kyla och värme slipper man stora och bökiga vinterjackor samtidigt som temperaturen gör det möjligt att mixa och matcha roliga jackor och byxor med varandra. 

 

Om du känner att det är dags att få till en liten make-over av både dig själv och din garderob inför vårens intåg är det här den perfekta texten att börja vid. I den här texten kommer vi att gå igenom några av de bästa sakerna som man kan göra för att känna att man kan möta den nya årstiden. 

Gå till frisören 

Oavsett om du letar efter en frisör uppsala eller om du har en frisör som du har gått till under ett antal år och som du tycker om så kan det passa alldeles utmärkt med att besöka en frisör och få en ny och fräsch frisyr inför det att våren kommer. Här har du med största sannolikhet en hel del olika tankar som snurrar i huvudet, men tänk på att våren är en perfekt tid för att pröva på någonting nytt och spännande.  

Köp en ny vårjacka 

Även om man ska akta sig för att börja konsumera enbart för att det är vår kan vi modeintresserade ändå kosta på oss att investera i en ny och snygg vårjacka. Detta är ett oerhört användbart plagg som man med största sannolikhet kommer få en hel del nytta och nöje av att använda sig av. Tänk på att köpa en vårjacka som man kan både till vardags och till fest, och det viktigtaste är att den står emot väder och vind och gör det möjligt att ha på sig ett eller flera lager undertill. 

Rensa ut bland dina nuvarande plagg 

Våren kan också vara ett perfekt tillfälle att rensa ut bland gamla kläder och saker som man inte använder längre. Dessa kan man sedan sälja på second hand eller byta med vänner och bekanta. På så sätt kan man få mer plats där hemma till nya kläder, samtidigt som man till och med kan tjäna lite pengar. 

Glöm inte att ta hand om din hy 

Våren och dess väder kan erbjuda en fantastisk kontrast gentemot vinterns barska realitet, men det är samtidigt viktigt att man tar hand om sin hy ordentligt. I och med att man ofta har större delar av ansiktet och händerna exponerade mot väder och vind är det klokt att ha en ordentlig hudkräm nära till hands som man kan använda för att ta hand om sin hy när den blir uttorkad. 

 

Det är även viktigt att man inte glömmer bort att smörja sig med solskyddsfaktor. Man behöver självklart inte gå lika hårt på solkrämen som på sommaren, men att ha ett stift med solkräm i handväskan som man snabbt kan ta fram och smörja in sig är ett utmärkt sätt att undvika att bränna näsan eller dylikt när man njuter av en kaffe på en solkysst uteservering.