Så slipper du en obekväm bh

Många kvinnor idag, de går runt med en bh som inte är särskilt bekväm. Oftast handlar det då att man har valt helt fel storlek! För att du ska slippa gå runt med en obekväm bh, köp en Triumph bh, då i rätt storlek så klart. Följ även de tips vi har nedan.

När BH-bandet hamnar högt på ryggen

Om BH-bandet åker upp på ryggen indikerar det en felaktig passform. Det kan betyda att BH:n är för stor runtom eller att axelbanden är för tighta. Genom att lossa lite på axelbanden kan du se om bakstycket sitter bättre. Bakstycket spelar en avgörande roll för stödet och BH:ns passform. När du rör armarna eller lyfter dem bör bandet fortfarande sitta stadigt på plats och inte glida runt.

När axelbanden skär in i din axel

Om axelbanden skär in kan det bero på att de är för smala och inte ger tillräckligt med stöd. Det innebär att axelbanden får bära hela bördan. Testa att lossa banden för att se om det känns bättre, eller överväg att prova en BH med bredare axelband som ger mer lyft och stöd.

Problem med sidobygeln på en BH som orsakar skav mot bröstet

Om sidobygeln skaver på utsidan av bröstet kan det bero på att bygeln är för liten. Testa en större kupa för att säkerställa att bröstvävnaden helt omsluts av bygeln. Att prova en större kupstorlek kan vara viktigt för att undvika skav och för att säkerställa rätt passform.

Om BH-kuporna sitter löst

Om BH-kuporna blir slappa kan det bero på att brösten inte fyller ut dem helt. I så fall kan det vara värt att prova en mindre kupstorlek. Om kuporna sitter stadigt men det bildas veck där de möter axelbandet, kan du testa att dra åt axelbanden. Ibland kan det också vara så att BH-modellen inte passar din form optimalt. I så fall kan en alternativ modell med en lägre kupa, som exempelvis en balconette, vara värd att prova för en mer passande passform.

Om brösten väller över BH-kuporna

Om dina bröst väller över kuporna kan det bero på att BH:ns kupor är för små. Det kan vara värt att prova en BH med större kupa för att få en bättre passform och undvika att brösten sticker ut över kanten på kuporna.